Ik ben Esther Hasselman, coach-trainer

Terug naar mijn roots

Vroeger op het schoolplein was ik al aan het trainen en coachen. Mijn fascinatie voor (de kracht van) massacommunicatie heeft mij echter op een heel ander spoor gezet. Na een carrière van ca. 20 jaar in de zakelijke dienstverlening, ben ik uiteindelijk bij mijn roots teruggekomen. Je kunt bij mij terecht voor:

Esther Hasselman - heartfulnesstraining.nu - Delft

Mildheid, Mindfulness en Mededogen

Mildheid, Mindfulness en Mededogen zijn altijd onderdeel van de mindfulnesstrainingen die ik geef. Vaak zijn ze de sleutel om écht op goede voet te komen staan met jezelf en je leven. In 2012 ben ik gecertificeerd MBCL-trainer; in 2014 heb ik de MSC trainersopleiding gevolgd. Omdat beide trainingen sterk overlappen, heb ik vooralsnog gekozen om de MSC te geven, met mijn eigen sausje en met elementen van de MBCL (meer hierover). Ik volg de ontwikkelingen op dit gebied op de voet en zal in de loop van de tijd bijsturen met leuke, effectieve en inspirerende nieuwe input.

Nuchter

Als trainer-coach breng ik in de sessies mijn eigen aandachtspunten mee. Ik hoor van oud-deelnemers dat ik de mindfulness op een nuchtere manier breng. Dat vind ik prettig om te horen; het is fijn als mensen de mindfulness heel direct kunnen verbinden met het dagelijks leven, waarin je door allerlei onverwachte gebeurtenissen kunt worden aangespeeld. Ook ik loop daar nog altijd tegenaan en voel me nog geregeld ‘bewust onbekwaam’. Juist dan komt die mildheid, die (zelf-)compassie, om de hoek kijken: we hoeven onszelf niet te perfectioneren voordat we voluit kunnen leven. We zijn er al, we staan al midden in ons leven en we zijn Ok zoals we zijn, mét onze nare dingen en onze rare dingen.

En het is óók Ok om iets te wensen … Dat je geen pijn hebt bijvoorbeeld, of geen angst. Of dat je veilig en gelukkig bent. Ook dat is compassie, nuchter gezegd.

“De benaderingswijze (gelijkwaardig en respectvol) en humor”

“Esther verzorgt de training op een zowel professionele als betrokken wijze.

De training heeft me inzicht en rust gebracht.”

Aandacht voor het lichaam

Een ander aandachtspunt dat ik meeneem in de trainingen is aandacht voor het lichaam. Ik ervaar dagelijks aan mijn eigen lijf dat het me veel te vertellen heeft en dat mijn lichaam over hoe het met me is; eigenlijk is het op gevoelsniveau veel intelligenter dan mijn hoofd.

Bij de Mindfulness en Zelfcompassietraining gaat het er meestal niet over wat je wilt (een hoofdvraag), maar om wat  je nodig hebt (een lijfvraag). Ik besteed dus geregeld aandacht aan wat we lichamelijk voelen; welk signaal het lichaam in een bepaalde situatie afgeeft.

Ik ben Dru Yoga docent, ook wel de yoga van het hart genoemd. De yoga integreer ik in workshops en in de miniretraite.

Mijn CV vind je op LinkedIn en op Natuurcoach.NU.